Hegnet, mv.

Baseret fra et maleri jeg så på nettet. Jeg glemte bare hvem kunstner var. Jeg skal nok finde ud af hvem kunstneren er senere.

🙂 (d.7. januar 2018)

Også det her er baseret fra et maleri jeg så på nettet.

🙂 (d.9. januar 2018)

Bjergudsigt

Jeg havde mange måneders kunstpause ;), men nu er jeg tilbage på sporet.  Her er mit allerførste akvarelmaleri i år. Det er bare for at finde rytmen.

🙂 (d.5. januar 2018)

 

Akvarelmaling

At male med akvarel er blevet næsten som en lege for mig. Jo mere jeg bruger den, jo bedre jeg kan lide den.  Den er nem at bruge, hurtig at tøre, og har en transparent effekt som gør malerierne endnu super attraktive.  Jeg har bestluttet mig derfor for at starte min egen “Painting Diary” (dagbog om mine malerier) – mest om akvarelmaling.

Mine første akvarelmalerier … (fra d.14. jan. – 17.jan. 2017)

no images were found

Tænk at akvarellerne som jeg bruger er stadig dem, som mine svigerfar eller svigermor brugte i deres tid. Og de er stadig gode! Og når jeg tænker at disse akvarelfarver er ældre end mig, er det bare ekstra fascinerende!  Se dem her som ikke blev åbnet endnu!

 

At male med akrylfarver

Vanddråber på en rose

Akrylmaling var ukendt for mig indtil min kusine, som også maler kunst i sin fritid, har fortalt om det. Min mand, uden at vide noget om det, købte mig en startersæt akrylfarver for nogle år siden, som jeg først fik brugt i år.  Jeg lavede nogle eksperimenter og prøvede at mærke, hvordan akrylfarverne virker. Fordelen med dem er, de tøres nemt og hurtigt, og på en måde billigere end oliefarver.  Det virker meget godt for mig. Siden har jeg droppet en smule oliefarver og lavet øvelser med akryl.

En af mine første akrylmalerier er på en lille malerplade. Maleriet var en fødselsdagsgave til min kusine. Det var i marts måned i år.

Vanddråber på en rose
3 vanddråber på en rose

 

Til at begynde med …

Jeg har haft ønske i mange år om at lave kunstmalerier.  I år (2016) har jeg endelig besluttet at gøre det for alvor.  Det skete kort efter min fars død i februar – min far hvilke kunst evner og interesse har påvirket mig på mange måder.

Jeg startede med at male med nogle rigtige gamle oliefarver på nogle rigtige gamle lærred, som min mand har arvet af sin far. Jeg har aldrig mødt min svigerfar, da han død da min mand kun var 16 år. Det viser sig at han, ligesom min egen far, også var interesseret i at male og at lave diverse kunstværker.

Nu bruger jeg hans kunstværktøj – gamle oliefarver, lærred, og pensler men alligevel stadig ret gode.  Og jeg må sige, at det er en fornøjelse og en fantastisk følelse at kunne male med disse materiale, som er mere end måske 60 år gamle. Det er næsten til at gå tilbage til den tid, hvor han malede.

Som man kan forvente, er mine første “practice”-malerier ikke gode nok. De næste er blevet bedre.

 

Her er mit første oliemaleri i år - malet med gamle oliefarver på en gamle lærred.
Her er mit oliemaleri i år – malet med gamle oliefarver på en gamle lærred.